Снимка PexelsМярката трябва да бъде официално одобрена през следващата седмица.Според испанския

...
Снимка PexelsМярката трябва да бъде официално одобрена през следващата седмица.Според испанския
Коментари Харесай

Нови ограничения в сила в Испания

Снимка Pexels

Мярката трябва да бъде публично утвърдена през идната седмица.

Според испанския здравен министър: „ Ограниченията за пътешестване са нужни, с цел да се предотврати разпространяването на новите разновидности на вируса ”.

Испанските управляващи обявиха, че възнамеряват да забранят пътуванията сред разнообразни райони на страната по време на Великден, с цел да лимитират разпространяването на ковид.

17-те района на Испания се съгласиха да затворят границите си през седмицата преди Великден, която тази година се пада на 4 април, по време на среща с централното държавно управление, се споделя в изказване на здравното министерство, предава Българска национална телевизия.

Мярката, която към момента би трябвало да бъде публично утвърдена през идната седмица, значи, че хората няма да могат да изоставен родния си район, с цел да посетят фамилията си или да прекарат ваканцията в различен район по време на обичайния пиков интервал на пътувания.

„ Ограниченията за пътешестване са нужни, с цел да се предотврати разпространяването на новите разновидности на вируса ”, съобщи министърът на опазването на здравето Калцон.

" Намираме се в безусловно сериозен миг ", сподели тя на конференция.

Испания означи голям скок на коронавирусните инфекции през януари, откакто по Коледа бяха облекчени рестриктивните мерки за пътешестване, с цел да могат фамилиите да се съберат за празниците.

Но след експлоадирането на пандемията още веднъж след Коледа, при което ежедневните инфекции надвишиха 40 000, третата вълна в Испания отстъпва, като двуседмичният % на заболеваемост спадна до 153 случая на 100 000 души през днешния ден спрямо 900 новозаразени за денонощие в края на януари.

Испания е мощно наранена от пандемията, регистрирайки над 70 000 смъртни случая.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР